O meni …

Ciao, moje ime je Anka in prihajam iz obale. Odraščala sem v Piranu, pred nekaj leti pa me je Ljubezen pripeljala v Izolo.

Že v otroštvu sem rada ustvarjala. Prste sem vedno imela zlepljene zaradi lepila ali porezane od škarij. Ta strast se je z leti nekako izgubila, a ne popolnoma zamrla. Še dobro! Pred kakimi 15. leti sem se ponovno zatekla k umetnosti, saj me je rutinska služba tako dolgočasila, da sem ponovno čutila neko željo po ustvarjanju. Tako sem začela izdelovati nakit iz polimernih mas. Nekega dne sem na eni od ustvarjalnih delavnic videla kako uporabljajo Sizzix-ov strojček Big Shot in kaj vse se z njim lahko ustvari. Globoko v sebi sem vedela kaj sledi … ob koncu študija sem si ga kupila kar sama! Z njegovo pomočjo izdelam vse voščilnice, čestitke, vabila, vse, kar nastane izpod mojih rok. V neznansko veselje in zadovoljstvo mi je, ko je prejemnik mojega izdelka navdušen nad njim in se kar ne more načuditi, da je to delo mojih rok.

Poleg ustvarjanja velik del časa v svojem življenju preživim na potovanjih. Odkrivanje neznanih krajev, ljudi in kultur me obogatijo, kot to lahko naredijo samo še knjige, moja druga strast. Kaj je lahko boljšega od branja knjige na dopustu?

»Celo življenje se učimo in neumni umremo.«

Star slovenski pregovor

Svoje znanje vedno nadgrajujem na vseh področjih življenja. Ne samo s tehnikami ustvarjanja s papirjem, tudi s kuharskimi recepti, raznimi športi, ohranjanju okrasnih rastlin pri življenju. S slednjim imam največ težav …

Večino znanja in inspiracije najdem na internetnih straneh, septembra 2021 pa sem se vpisala na Ustvarjalno akademijo, ki jo organizira Darilnica Klavdija. Tako imam boljšo podporo in grem lahko novim zmagam naproti!