Voščilnice - za rojstni dan

Mavrične rože

MAVRICA


Mavrica sanjavo spenja
sončno s senčnato stranjo sveta.
Vanjo se nebo usloči,
ko se na robu solz smehlja.
V njej se žametno pretoči
modrina v sinji lesk srebra,
blaga, smaragdna vedrina
v rožni odblesk zlata.
Tako nebo mehko natke
smehljaj med bisere solza,
v čarobno, mavrično prosojnost
odtenkov sonca in dežja.
(Bina Štampe Žmavc)

Na tej voščilnici sem združila dve meni zelo ljubi temi: rože in mavrične odtenke. Včasih je težko izbrati samo nekaj odtenkov za izdelavo projekta in sem pri tem zelo neodločena. Če pa imam na voljo cel mavrični spekter barv, potem je pa vse toliko bolj enostavno. Pa tudi bolj zabavno 🙂

Tehnikalije

Ko sem videla nove štampiljke Stampers Anonymous od Tim Holtza – Floral Trims (CMS461), sem vedela, da bi zelo uživala v akvarelnem barvanju teh čudovitih cvetlic. Popolna priložnost za njihovo barvanje sta bila kar dva blog izziva, ki imata istočasno temo mavrice: v Veseli hiški in v Craft-alnici. Odlična priložnost za preizkus čudovitih štampiljk.

Najprej sem na ostanku 300g akvarelnega papirja Daler Rowney Aquafine Smooth preizkusila izbrane mavrične Distress ink odtenke. Izbrala sem odtenke, prikazane na levi fotografiji. Kasneje sem Barn door ink zamenjala z Lumberjack plaid oxidom. Dodala sem Mowed lawn ink za liste.

Štampiljko sem odtisnila z Versafine Black onix blazinico in jo dodatno vroče embosirala z Ranger Clear super fine detail embossing powder. Odtis sem pobarvala v več slojih enakega odtenka, tako da sem pridobila sence in globino.

Ker so mavrično pobarvani cvetovi na tej voščilnici osrednji element, nisem želela, da bi voščilo prevladalo nad njimi. A še zmeraj sem hotela narediti nekaj posebnega. Odločila sem se premagati svoj strah in prvič preizkusila eclipse tehniko. Z velikimi šablonami Sizzix & Tim Holtz – Alphanumeric Theory (665924) sem izrezala besedo “HAPPY” iz pobarvanega motiva ter iz črne moss gume. Gumo sem nato prilepila pod pobarvane izreze. 

Če voščilnico pogledamo na hitro, izreze ne opazimo, slednji so bolj vidni, če voščilnico pogledamo iz strani. Besedo “birthday” sem delno odtisnila s pomočjo štampiljke Concord & 9th – Butterfly Beauty

Čestitka za rojstni dan z akvarelno pobarvanimi rožami

Pobarvano osnovo sem zožila in podložila na črn papir ter vse skupaj prilepila na osnovo DL dimenzije. 

Seveda sem z isto štampiljko okrasila tudi ujemajočo kuverto. 

Ženksa voščilnica za rojstni dan

Ti je všeč učinek eclipse tehnike? Poznaš osebo, ki bi se razveselila take voščilnice za svoj rojstni dan? Zaupaj mi spodaj v komentarju.

VOŠČILNICO PRIJAVLJAM NA:

P.S S to voščilnico sem zmagala na blog izzivu. Zmage sem izredno vesela, saj pomeni, da je design team izbral mojo voščilnico izmed velikega števila voščilnic ustvarjalk z vsega sveta. Hvala!

Craft-alnica: #337 – Mavrica (junij 2023)

Hvala za ogled in komentarje.

Lep pozdrav.

27 komentarjev

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja