Dispress spray,  Distress ink,  Distress Oxide,  Mixed Media,  Poletje,  Scan-n-cut,  Tonic studios,  Ustvarjalna akademija 2021/22

Zlata ribica v morju

Že dolgo sem si želela preizkusiti mixed media tehniko in končno sem se opogumila in poskusila, tudi zaradi tega, ker je to bila ena izmed tehnik, ki jo obravnavamo v zadnjem mesecu v Ustvarjalni akademiji

Distress ink (Marmaid lagoon, Blueprint sketch, Peacock feathers, Picked Fance), Distress Oxide (Salty ocean), Distress Spray (Salty ocean), Altenew Ribbon Waves 3D Embossing Folder, Tim Holtz Distress Brayer, Distress Micro glaze, Nuvo Embellishment Mousse – Polar wind, Ranger texture paste – opaque matte, Distress collage medium matte, Nuvo Glitter drops – Blue lagoon, Altenew Azurite ink (Lapis lazuli set), Ranger texture paste Transparent gloss, Ranger embossing powder – Green neon, Sakura Gelly Roll 08, Lawn fawn – Upon a star.

Kaj točno narediti nisem vedela, enostavno sem na pisalno mizo zvlekla vse, kar se mi je zdelo temi primerno, potem so na plano začele prihajati ideje. Poletje je, kaj, če bi naredila nekaj z morsko tematiko?

Same tehnike sem se lotila iz tako imenovane “safe zone” oz. cone udobja. Vzela sem akvarelni papir, in nanj nanesla razne Distress ink (Marmaid lagoon, Blueprint sketch, Peacock feathers), Distress Oxide (Salty ocean) in tudi Distress Spray (Salty ocean) v modrih odtenkih. Inke sem nanašala v več slojih in jih vmes posušila z grelno pištolo. Še vlažen papir sem embosirala z Altenew Ribbon Waves 3D Embossing Folder. Na privzdignjene dele sem z ​​Tim Holtz Distress valjčkom nanesla bel Distress Picked fance ink  in tako sami vodi dodala 3D učinek. Suh izdelek sem premazala in hkrati zaščitila z Distress micro glaze in tako tudi poudarila barvo. 

Na tej točki sem začela dodajati (zame) nenavadne dodatke: mrežo sem uprizorila z rumenim trakom iz jute, mehurčke pa sem izdelala na dva načina. Manjši mehurčki so narejeni iz stiropor kroglic, ki sem jih pomešala z Nuvo Embellishment Mousse – Polar wind in Ranger teksturno pasto – opaque matte. Večji fluorescentno rumeni mehurčki pa so zaščite, ki jih dobimo na Nuvo Aqua flow pen. Preden flomaster začnemo uporabljati, moramo to zaščito odstraniti, jaz pa sem jih shranila, ker sem predvidevala, da mi bodo nekega dne prišle prav. Plastične rinke sem na podlago zalepila z Distress collage medium matte in jih zapolnila z Nuvo Glitter drops – Blue lagoon, za malo sijaja. 

Samo ribo sem izrezala v dveh slojih iz zlatega in oranžnega kartončka, ker sem želela izdelati zlato ribico. Aja, kar praviš, pustimo domišljiji malo prosto pot in ignoriramo dejstvo, da zlate ribice ne živijo v morju? 🙂 Oko sem okrasila s prozorno polperlo, usta pa z izrezom majhnega srca. Pod njo sem dodala fluorescentno rumen laks, ki sem ga dobila v trgovini s pripomočki za ribolov in izrezane korale iz rdečega kartona. Okoli ribe sem dodala še perlice, okrasek krmila ter polžka, slednji so dolgoletna zaloga iz “kdo ve, kje in kdaj”. 

Na tej točki sem se, malce prepozno, odločila, da bi bilo zanimivo dodati še obrise “valov” in kake majhne ribe nekje v ozadju slike. Dodala sem ju s stencil šablono, ki sem jo sama izdelala s pomočjo Brother Scan-n-cut naprave. Najprej sem z aplikatorjem nanesla Altenew Azurite ink (iz seta Lapis lazuli), čezenj pa še Ranger teksturno pasto Transparent gloss. Ker je papir imel že relief iz embosirne srajčke in sem na njem imela že prilepljene mehurčke, se stencil ni lepo prilegel površini in je nekaj paste steklo spodaj. Nič hujšega, si bom pa zapomnila za nadaljnje. 

Izdelek sem želela obesiti na steno, zato sem na vrhu izdelala luknje in dodala vrvico, ki je včasih bila ročaj na darilni vrečki. Dodala sem še tagec na katerega sem z Ranger embossing powder – Green neon vroče embosirala voščilo “Make a wish” iz štampiljke Lawn fawn – Upon a star. Sam tag sem obrobila z belim Gelly Roll 08

Z mojim prvim mixed media izdelkom sem zadovoljna. Tako zadovoljna, da je dobil svoje mesto na steni. 

Kako se pa tebi zdi?

VOŠČILNICO PRIJAVLJAM NA:

Vesela hiška: Izziv 32 poletje

Krafty chicks challenge: 622 all occasions go 

Creative Artiste Mixed media – Anything Mixed Media Goes 

Hvala za ogled in komentarje.

Lep pozdrav.

8 komentarjev

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja