Najlepši par,  Tresočka,  Ustvarjalna akademija 2021/22,  Vesela hiška,  Voščilnice - praznične,  Zima

Tresočka snežinka

Tresočke so voščilnice, ki imajo okence, skozi katero se vidi v notranjost. Vsebujejo tudi raznorazne sequine: drobce, perlice, bleščice, konfete, ki se ob tresenju voščilnice premikajo in s tem svetlikajo in ropotajo. Rada jih izdelujem, ker so nekaj posebnega, saj so interaktivne.

Mesec oktober je v Ustvarjalni akademiji bil v celoti posvečen tresočkam, tako lahko v naslednjih dneh pričakujete več objav voščilnic tresočk, ki sem jih izdelala za “domače naloge”.

Tehnikalije

Prva “enostavna tresočka”, ki sem jo izdelala, ima obliko snežinke. Na belo osnovo sem z Memento Bahama Blue dye ink blazinico odtisnila štampiljko Najlepši par Velika snežinka in, s pomočjo manjših štampiljk, ki so v kompletu, njene detajle pobarvala z distress ink blazinicami v rumeno-oranžnih tonih. Ker mi je bela sredina snežinke bila preveč “pusta” sem jo osenčila s Polychromos barvicami.

Nakar je sledila izdelava sprednjega panela. Iz recikliranega rjavega papirja sem s kovinsko šablono Najlepši par Velika snežinka izrezala okence, pod katero sem zalepila list acetatne folije. Na sprednjo stran sem večkrat odtisnila še voščilo Najlepši par Veselje ob praznikih z Distress Ink Picked fance blazinicio.

Na hrbtno stran sprednjega panela sem zalepila 3D blazinice raznih širin in s tem pridobila prostor (med osnovo in sprednjim panelom) v katerem se bodo nahajali konfeti. Sledil je najbolj zabaven del izdelave tresočke – izbira polnila tresočke. V moji bogati zalogi sequinov sem izbrskala take, ki so raznih oblik in odtenkov modre barve, ter večje snežinke. Položila sem jih na osnovo in nato vse skupaj pokrila s sprednjim panelom. 

Za dodaten učinek sem ob strani dodala dva trakova pobarvana z Memento Bahama Blue dye ink blazinico, da se popolnoma ujemata z barvo snežinke. 

Se vam zdijo interaktivne voščilnice bolj zanimive od navadnih? 

Je tudi med vami kak veliki zbiratelj polnil za tresočke?

VOŠČILNICO PRIJAVLJAM NA:

Vesela hiška – Rjava kot medo

Galerija Najlepšega para – Galerija meseca novembra: štampiljka in šablona Velika snežinka, štampiljka Veselje ob praznikih.

ArtMBR 2021 – Hrestač in Klarina omara: snežinka

Hvala za ogled in komentarje.

Lep pozdrav.

8 komentarjev

 • ArtMBR

  Ja dobrodošla Anka v Klarini omari – galeriji izdelkov na temo Hrestač. Vesela sem, da si svojo snežinko, ki pri tebi predstavlja okno v čudoviti, s polnili različnih oblik in sijajev svet snežink. Le te so v pravljici opisdane v zasneženem gozdu, kjer se v baletni predstavi pleše nepozabni plas snežink. Če pokukaš v moj lanski izziv, boš tam našla tudi povezavo. Draga Ana prisrčno vabljena, da se še oglasiš in pomagaš polniti Klarino omaro. Veliko je klučnih besed, kjer lahko črpaš inspiracijo, le motiv naj bo glavna tema izdelka, kot je pri tej snežinka oz, množica snešink v snežinki. Kar se tiče pa polnil. Pri meni jih je ogromno, pa ne samo to, prav posebne steklene kozarčke sem nabavila zanje, da so mi bol pregledne in pri roki. Ker pa sem preveč skopuška pri polnjenju tresočk, pa se mi kar nabirajo in nabirajo. Kot tudi mnogo drugih ustvarjalnih pripomočkov. Bodi lepo in se vidimo.

  • Anka

   Hrestač je čudovita zgodba. Tudi baletno predstavo sem si pred leti ogledala v Lj, čudovita je bila! S toliko možnimi tematikami se bomo gotovo še videvale!
   Polnila za tresočke… hja, mislim da smo tukaj vse na isti valovni dolžini 😀 Lp, Anka

 • Sonja

  O, kako zelo lepa tresočka! Se kar strinjam s teboj, da jih je zabavno izdelovati. Polnila? O tem kdaj drugič. 🙂 Hvala, ker si čudovito snežinko-tresočko pokazala v rjavi Veseli hiški. Sonja, DT

  • Anka

   Ja, njihova izdelava je super zabavna, ko pa z njo še potresem, se otrok v meni prebudi 🙂 ha, mislim, da ima vsaka od nas precejšnjo zalogo teh polnil, samo ne vem, če si vse to priznamo 😀 LP, Anka

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja