Distress ink,  Distress Oxide,  Najlepši par,  Slimline,  Ustvarjalna akademija 2021/22,  Vesela hiška,  Zima

Stopi iz cone udobja

Morda že veste, da obiskujem Ustvarjalno akademijo Darilnica, ki jo organizira Darilnica Klavdija in je letos septembra prvič odprla svoja vrata. Prejšnji teden sta nas učiteljici Klavdija in Andreja spodbudili k temu, da naj čim prej poskusimo nekaj novega in stopimo iz cone udobja, saj je to edini način, da se izboljšamo in napredujemo. 

Podviga sem se lotila takoj. V tem postu boste videli dve novosti, ki sem vnesla v moje ustvarjanje. Pravzaprav so tri, katere so, ugotoviš, če prebereš post do konca.

1. Uporabi tehniko, ki ti ni blizu

Pri svojem ustvarjanju najraje uporabim tehniko barvanja obrisov iz štampiljk, ali vsaj izdelave ozadja z barvnimi blazinicami. Kar pa mi ni najbolj blizu so čestitke narejene v celoti iz izrezov barvnih (scrapbook) papirjev. Pa sem si rekla “poskusi”, saj ne more bit tako težko?

Najprej sem iz zbirke papirjev izbrala takega, ki sameva tam že kar dolgo… z razlogom. Ko sem ga opazovala, res nisem vedela, kaj naj z njim ustvarim, ne da bi mu dodala pobarvane vzorce, ali kakšno ozadje z blendanimi blazinicami!

Vzorec scrapbook papirja.

Začetna “panika” in izgubljenost sta počasi izginili, na dan so začele prihajati ideje. Odločila sem se za “amerikanko” oz. DL dimenzijo čestitke, na potiskanem papirju bi dodala izreze belih rož z zelenimi listi in na sredini izrezano voščilo.

No, zelene liste so kasneje zamenjali temno sivi. Bele rože, siva in srebrna barva sta nekako klicali po novoletnih praznikih in nastala je novoletna čestitka.

Tehnikalije:

Izreze rož sem osenčila s Hickory smoke Distress Oxide blazinico, liste pa z Black sooth Distress Oxide blazinico. Napis je Najlepši par – Vesele praznike, njegovo senco sem izrezala iz paus papirja, sam napis pa v dveh slojih krem barve kartona. Napis sem z obojestransko lepilno folijo prilepila na paus papir, da preprečim njegovo mečkanje, slednjega pa sem na osnovo zalepila s 3D penastimi blazinicami. 

2. Preizkusite se na blogerskem izzivu

V preteklosti sem bežno prebirala bloge in zasledila tako imenovane izzive, ki so se mi takoj zdeli zanimivi in odlična priložnost, da se preizkusiš v nečem novem, drugačnem. Se pa nikoli nisem nobenega lotila, priznam. 

No, tukaj nastopi moj drugi korak iz cone udobja, nastalo čestitko namreč prijavljam na izziv Vesele hiške, kjer je tema ustvarjanja Siva kot miška in dodajam v galerijo Najlepšega para – Galerija meseca oktobra.

3. Začni dovolj zgodaj z novoletnimi voščilnicami

Ta točka sicer ni povezana z Ustvarjalno akademijo, bi se pa učiteljica Klavdija in Andreja gotovo strinjali, da se je dela treba lotiti dovolj zgodaj.

Nekatere že pridno delate novoletne čestitke, nekatere jih imate verjetno že narejene. Jaz priznam, da nisem nikoli tako zgodaj v letu začela z njihovo izdelavo, no tukaj je moja prva letošnja novoletna čestitka!

Tudi vi kdaj stopite iz cone udobja? Če je vaš odgovor “ne”, vas spodbujam, da poskusite, morda boste presenečeni nad izidom. Če je vaš odgovor “da” me zanima ali ste zadovoljni z izdelkom? Sama sem kar zadovoljna z izgledom čestitke. Kaj pravite?

PRI IZDELAVI SEM UPORABILA:

·  Folia.de scrapbook papir

·  Spectrum noir Sparkle srebrne barve

·  Tonic Studios Glitter card Silver screen

·  Distress Oxide: Hickory smoke, Black sooth

·  Nuvo Glitter Accents – Silver Jubilee 

·  Card Deco Obojestranska lepilna folija 

·  Najlepši par šablona Veliko praznično voščilo 

VOŠČILNICO PRIJAVLJAM NA:

Vesela hiška – Siva kot miška

Galerija Najlepšega para – Galerija meseca oktobra: šablona Veliko praznično voščilo

Hvala za ogled in komentarje.

Lep pozdrav.

10 komentarjev

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja