Distress ink,  Slimline,  Ustvarjalna akademija 2021/22,  Voščilnice - moške,  Voščilnice - za rojstni dan

Sir, pršut in vino

Še ena moška voščilnica za rojstni dan, tokrat z drugačno tematiko. Dobremu prijatelju smo za rojstni dan podarili nogo pršuta. Voščilnico sem želela narediti v isti tematiki, s stvarmi za katere vemo, da ima rad: sir, pršut in vino.

Takoj sem se spomnila na komplet štampiljk in rezalnih šablon Marianne Design Hetty’s wine. Pobarvala sem jih z Distress Ink blazinicami. 

Lesena podlaga: Vintage photo, Brushed corduroy, Gathered twigs

Emmental sir: Mustard seed

Staran sir: Scattered straw, Antique linen

Grozdje: Mowed lawn

Pršut: Fired brick

Nož: Gathered twigs, Tumbled glass

Steklenica vina: Mowed lawn, Gathered twigs, Mustard seed, Tumbled glass

Vinski kozarec: Mustard seed, Scattered straw, Tumbled glass

NAREDI SAM

Hja, original štampiljka ni v celoti izpolnila tega, kar sem si želela. 

Namreč, vinska nalepka je kazala na to, da je vino Merlot, kar v našem primeru nikakor ni bilo sprejemljivo. Tega dela enostavno nisem odtisnila, ter sama napisala (Pigma Micron 02), da gre za Malvazijo.

Štampiljka ni imela narisanega pršuta. Škoda, ker bi potem bila popolna. Sem pa ugotovila, da eden od sirov, z malo domišljije, lahko postane nekaj podobnega pršutu. Pobarvala sem ga rdeče in z belim markerjem (Edding 780, Gelly Roll 08) narisala črte, ki uprizarjajo špeh

Nož, kozarec in steklenica imajo detajle z Glossy accents, tako da se bolj svetijo.

Elemente sem z lepilom Nuvo Deluxe zalepila ozadje, ki sem ga izdelala s tehniko “ink smooshing”, ki je ena izmed prvih tehnik iz novembrskega sklopa Ustvarjalne akademije. Izdelala sem jo z Distress Ink Speckled egg, Weathered wood in Iced spruce. Šele v tretje mi je uspelo doseči ravnovesje med intenzivnostjo barv in vzorcem kapljic, ki je ustrezalo za ozadje pobarvanih vzorcev.

Voščilo “Vse najboljše” iz seta štampiljk Mavelu Osnovni napisi sem odtisnila s črno Versafine Onyx black blazinico in jo dvakrat embosirala z Nuvo Embossing powder Crystal clear, saj tako pridobi nekaj blišča. Tako pripravljeno ozadje sem zalepila na črn UK Craft papir, s katerim sem naredila zelo tanek rob, ravno pravšnji, da je ozadje nekoliko izstopilo od osnove slimline voščilnice.

Prejemnik je bil zadovoljen nad pravim in tistim “naredi sam” pršutom. Jaz pa tudi.

VOŠČILNICO PRIJAVLJAM NA:

Facebook skupina Papirčkarice – Izziv #65. – Karkoli za moškega ali fanta

Hvala za ogled in komentarje.

Lep pozdrav.

2 komentarja

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja