Altenew,  Distress ink,  Distress Oxide,  Mavelu,  Najlepši par

Dobrodelni oktober

Današnja voščilnica in slednji post sta dobrodelno obarvana. Kot verjetno že veste, je vsako leto mesec oktober obarvan rožnato, saj je to mesec, ko se ves svet združi v boju proti raku dojk.

Voščilnico, ki je nastala v ta namen, bom v sodelovanju s Craft-alnico podarila projektu Europa donna 

Europa Donna Slovenija je članica evropske zveze Europa Donna, s sedežem v Milanu, ki šteje že 46 držav članic. Smo samostojna, neodvisna, neprofitna organizacija civilne družbe. Povezujemo zdrave ženske, bolnice z rakom dojk, posameznike in strokovne institucije v Sloveniji v boju proti raku dojk. Glavni cilj slovenskega združenja za boj proti raku dojk je vsem ženskam v Sloveniji zagotoviti enake možnosti za zgodnje odkritje bolezni, takojšnje in učinkovito zdravljenje in rehabilitacijo. Rak dojke je najpogostejši rak pri ženskah. V Sloveniji letno zboli več kot 1200 žensk. Mesec oktober je svetovni mesec boja proti raku dojk, ki ga tudi v okviru Slovenskega združenja vsako leto obeležujemo. V letošnjem letu bi radi pripravili nekaj novega, svežega in pozitivnega z namenom osveščanja in detabuizacije raka dojk.  

V voščilnico smo sodelujoče morale vključiti rožnato barvo in dodati nekaj bleščečega. 

Ker pa v Ustvarjalni akademiji trenutno vadim odtise večplastnih štampiljk rož, sem se odločila za slednje.

Tehnikalije

Inspiracijo za postavitev voščilnice sem dobila pri Jennifer McGuire, ki je enega od slojev večplastne rože uporabila kot ozadje in samo en odtis izdelala v celoti. Ta je na voščilnici, skupaj z voščilom, središče pozornosti. Pri izdelavi sem uporabila set štampiljk Altenew – Dahlia Blossoms in napis Najlepšega para – Veselje ob praznikih . Rože sem odtisnila z Distress Oxidom Spun sugar in Distress Inkom Worn Lipstik, liste pa v kombinaciji Distress Oxid – Bundled Sage + Distress Ink Mowed Lawn in Distress Oxid Mowed Lawn + Distress Ink Lucky Clover. 

Za občutek dimenzije sem nekaj cvetov in listov izrezala in na osnovo zalepila s 3D penastimi blazinicami. Prav tako sem osnovo “podložila” s slojem črnega kartona in rožnatega z bleščicami (Tonic Studios Glitter Card – Candy Floss). 

Napis “Zate iz srca” sem z Versafie Onix black odtisnila na bel karton in zalepila na paus papir s 3D penastimi blazinicami, vmes pa za piko na i dodala rožnat metalni sukanec. 

Da bo voščilnica še bolj posebna, sem odtis dalije dodala še na kuverto in na hrbtno stran voščilnice, kjer sem dodala še napis iz seta štampiljk Mavelu – Ročno delo. 

VOŠČILNICO PRIJAVLJAM NA:

Craft-alnica – 296 Europa donna 

Galerija Najlepšega para – Galerija meseca oktobra: štampiljka Veselje ob praznikih

Hvala za ogled in komentarje.

Lep pozdrav.

6 komentarjev

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja