Distress ink,  Mavelu,  Voščilnice - kar tako,  Voščilnice - za rojstni dan

Eksplozija barvitih rožic

Izdelava teh voščilnic me je … kako naj rečem … pritegnila. Čisto sem “not padla”. 🙂 

Pri Ustvarjalni akademiji Darilnica smo vadili večbarvno odtiskovanje, s katerim smo morali naredili ozadje. Odločila sem se za uporabo motiva rož, nisem pa se znala odločiti, katero barvno kombinacijo izbrati. Pa naj bodo kar tri! Pri rožah mi je ravno to všeč, kolikor jih je na svetu, toliko je možnih barvnih kombinacij …

Tehnikalije

Za ozadje sem uporabila dva seta Mavelu štampiljk: Cvetlični raj in Bodi v rožicah. Seta se med sabo lepo dopolnjujeta. Tako sem na primer iz seta Cvetlični raj uporabila obrobo listnate vejice in jo v celoti pobarvala z enako štampiljko iz seta Bodi v rožicah. Enega od motivov cvetlice sem uporabila tudi za večplastno odtiskovanje. Štampiljke sem odtisnila z Versafine Onix Black in Archival Ink Shadow Grey, za barvanje sem uporabila Distress Inke. 

Distress ink combo: Crackling campfire, Candied apple, Barn door, Fired brick, Carved pumpkin, Shaded lilac, Milled lavander, Wilted violet, Dusty concord, Victorian velvet, Mermaid lagoon, Tumbled glass, Broken china, Stromy sky, Peacock feathers, Crushed olive, Mustard seed.

Rdeča kombinacija:

Velika roža: Crackling campfire

Mala roža: Candied apple

Večplastna roža: Barn door in Fired brick

Metulj: Carved pumpkin

Vijolična kombinacija:

Velika roža: Shaded lilac

Mala roža: Milled lavander

Večplastna roža: Wilted violet in Dusty concord

Metulj: Victorian velvet

Modra kombinacija:

Velika roža: Mermaid lagoon

Mala roža: Tumbled glass

Večplastna roža: Broken china in Stromy sky

Metulj: Peacock feathers

Zelenje sem pobarvala s Crushed olive, sredico večplastne rože pa z Mustard seed.

Voščila

Napise voščil sem embosirala z Nuvo embossing prahom Crystal Clear. Samo pri voščilu “Vse najboljše” na vijolični voščilnici sem uporabila Nuvo embossing powder Purple Haze. Bele kartončke sem obrobila s črnim alkoholnim markerjem Spectrum noir. Napisa “zate” in njune sence sem izrezala iz Tonic Studios Mirror card Fire Stone Red. Napisi so slednji Mavelu seti: Napisi za vse priložnosti, Močni napisi, Rojstni dan, Zate. Nekateri napisi so na podlago zlepljeni s 3D penastimi blazinicami. Večja napisa “Čudovit dan” sem dodatno vizualno “ločila” od osnove s paus papirjem.

Kot po navadi sem okrasila tudi hrbtno stran voščilnice in pripadajočo kuverto.

Izdelava teh voščilnic je bila dobra vaja za preizkušanje barvnih kombinacij znotraj iste barvne družine. Prav tako sem se poigravala s postavitvijo napisov, tako da si dva nista enaka. Take barvite voščilnice polepšajo še tako turoben in deževen dan, kakršen je bil današnji.

Hvala za ogled in komentarje.

Lep pozdrav.

2 komentarja

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja