Altenew,  Distress ink,  Distress Oxide,  Mavelu,  Najlepši par,  Ustvarjalna akademija 2021/22,  Vesela hiška,  Voščilnice - za rojstni dan,  Voščilnice - zahvala

Senčene rože

Tokrat predstavljam 3 voščilnice (v bistvu sta dve voščilnici za rojstni dan in ena zahvala), ki sem jih ustvarila za vajo pri Ustvarjalni akademiji. Rada ustvarjam na papirju z recikliranim videzom, saj deluje naravno, je pa odtiskovanje z blazinicami malo bolj zapleteno, zato smo v sklopu akademije imeli učno uro prav na to temo.

Altenew Vintage Flowers, Altenew Peoney Bouquet, Distress Ink Picked fence, Distress Oxide Picked raspberry, Salty ocean, Wilted violet, Squeezed lemonade, Fossilized amber.

Tehnikalije:

Odtise sem na papir najprej odtisnila z belo blazinico, nato pa isti vzorec še enkrat natisnila z barvnimi blazinicami, le da sem pred tem zamaknila papir in tako dobila videz sence. Vaditi smo morali tudi blendanje več barv med seboj, zato sem se potrudila tudi zabrisati ostre linije prehoda med eno in drugo barvo.

Štampiljke, ki sem jih uporabila so od Altenew Vintage Flowers in Altenew Peoney Bouquet, ker imata več polnih vzorcev, ki pri tej tehniki pridejo bolj do izraza. Barve, ki sem jih uporabila so: Distress Ink Picked fence, Distress Oxide Picked raspberry, Salty ocean, Wilted violet, Squeezed lemonade.

Altenew Vintage Flowers, Altenew Peoney Bouquet, Distress Ink Picked fence, Distress Oxide Picked raspberry, Salty ocean, Wilted violet, Squeezed lemonade, Fossilized amber.

Med samo izdelavo sem si večkrat premislila in zamenjala tako postavitev štampiljk, kot tudi blazinice. Squeezed lemonade sem zamenjala s Fossilized amber.

Na koncu sem med same cvetove dodala še nekaj belih pikic (Picked fence) s štampiljke Mavelu Bodi v rožicah

Voščilnica št. 1: vse lepo in prav

Na tej voščilnici sem uporabila Fossilized amber namesto Squeezed lemonade. Ker je voščilnica polna barvnih rožic, sem se odločila za preprosto voščilo, ki je s 3D penastimi blazinicami in črnim bannerjem prilepljena na osnovo. Voščilo je Mavelu štampiljka Napisi za vse priložnosti. Videz šivov na robu sem dosegla z Rezalno šablono TinaB: Pravokotniki s šivi.

Voščilnica št. 2: vse lepo in …. OK

Želela sem narediti tudi pokončno voščilnico. Pri tej sem zožila robove in tako dobila bel rob. Voščilo (Mavelu štampiljka Napisi za vse priložnosti) sem vizualno “ločila” od osnove s paus papirjem. Slednjega sem zalepila na osnovo pod napisom in pod črnimi pikami – izrezi iz črnega kartona, tako da se ne vidi.

Zahvala št. 3: malo domišljije …. in je OK 🙂

Določeni barvni odtisi pri tej voščilnici so mi delali največ preglavic in nisem bila zadovoljna z njimi. Zato sem jih izrezala stran 🙂 Na njihovo mesto sem dodala napis z zahvalo Mavelu Močni napisi.

A tudi tukaj ni šlo vse kot po maslu. Odtis sem najprej dvakrat odtisnila z belo Distress Ink Picked fence blazinico, potem pa še dvakrat z Memento Rich Cocoa. Kombinacija teksture kartona, pigmentne bele blazinice in dye rjave blazinice je povzročila, da je na nekaterih mestih odtis napisa bil neenakomeren. Slednje mi ni bilo najbolj všeč, zato sem to preprosto še enkrat prebarvala s Polychromos barvico v podobnem odtenku. Dodaten detajl sem dosegla s kovinsko šablono Najlepši par Okrašeni pravokotniki in kapljicami Glossy accents.

Ste se že kdaj komu zahvalili z voščilnico ali kakim drugim posvetilom?

TOKRATNE IZDELKE PRIJAVLJAM H NASLEDNJIM IZZIVOM:

Vesela hiška – Rjava kot medo

Galerija Najlepšega para – Galerija meseca novembra šablona Okrašeni pravokotniki, Pravokotniki s šivi

Craft-alnica – Izziv #298: PAUS PAPIR

Hvala za ogled in komentarje.

Lep pozdrav.

14 komentarjev

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja