Altenew,  Mavelu,  MFT,  Najlepši par,  Scan-n-cut,  Ustvarjalna akademija 2021/22,  Voščilnice - upokojitev

Čestitka ob upokojitvi

Dobila sem naročilo, ki me vedno nasmehne in spravi v dobro voljo: “potrebujemo čestitko ob upokojitvi”. Egon gre v penzijo! Srečen on…

Ko nekdo gre v upokojitev, ponavadi pomislimo, kako bo sedaj imel več časa za svoje hobije, strasti in vse kar ga sprošča. Končno bo imel čas početi vse, za kar ponavadi zmanjka časa.

Gospod Egon je zbiratelj starih kovancev in rad svoj čas preživlja z vnuki ter na sprehodih s svojim psom (bernskim planšarjem). 

Ob odhodu so ga sodelavci obdarili s karikaturo, ko jo je pospremila čestitka izpod mojih rok. Seveda sem želela vse njegove hobije uporabiti kot inspiracijo in ustvariti vsebinsko personalizirano čestitko. Smiselno se mi je zdelo tudi uporabiti idejo karikature in estetsko narediti čestitko podobno karikaturi. Mislite, da mi je uspelo?

Tehnikalije

Egon je vsakodnevno pri svojem poklicu uporabljal lopar za usmerjanje prometa, zato sem izdelala dva loparja in ju postavila na naslovnico. Voščilo sem odtisnila in izrezala štampiljko in rezalno šablono Kupon za srečo Najlepšega para in Mavelu štampiljko Napisi na zastavicah

Čestitka je tridelna. Na prvem zavihku sem dodala voščilo od Najlepšega para Ozadja z voščili in natisnjene posebne izdaje kovancev. Na drugem zavihku sem natisnila voščilo s tematiko preživljanja časa z bližnjimi. Zraven sem natisnila štampiljke MFT Ahoy Matey majhnih piratov in kovancev, ki predstavljata njegova vnuka, ki čuvata njegov zaklad. Na tretjem zavihku sem odtisnila voščilo s tematiko novih poti, poleg katere so se vsebinsko podale slike planšarja in odtisov stopal. Na zadnjem zavihku sem pustila prostor za podpise in majhen napis z Mavelu štampiljko “zaupaj v čarobnost novih začetkov”.

Kot že omenjeno sem želela posnemati tehniko karikature in se odločila za pretežno črno-belo čestitko. Za dodaten učinek sem zato za vsako sliko in voščilo dodala črn okvir, na osnovni panel pa embosiran bel karton. Uporabila sem slednje embosirne srajčke: Altenew Organic Linen 3D Embossing Folder, Altenew Ribbon Waves 3D Embossing Folder, WeR memory keeper Geometric 3D Embossing Folder, Marianne design Tropski listi.

Seveda sem okrasila tudi kuverto, na katero sem odtisnila štampiljko Viva Gentleman.  

VOŠČILNICO PRIJAVLJAM NA:

Najlepši par – Galerija april 2022 

Najlepši par – Galerija pomlad 2022  

The male room – dry embossing 3D folders 

Hvala za ogled in komentarje.

Lep pozdrav.

8 komentarjev

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja