Voščilnice - otroške,  Voščilnice - za rojstni dan

Pravljična knjiga

Včasih mi stranke zaupajo izdelavo voščilnice s takšno tematiko, ob kateri mi naravnost zapoje srce. Tako kot je ta voščilnica.

In kar je najbolj zabavno, to naročilo je prišlo ravno ob pravem času za izdelavo voščilnice, ki sem jo pripravila kot gostja #344 blog izziva pri Craft-alnici s temo Knjiga ali Notes. Naziv sem pridobila z zmagovito voščilnico Voščilnico z žirafami

Veseli me naziv gostje izziva pri Craft-alnici
Pravljice na voščilnici s knjižnimi kazali


Voščilnico sem izdelala za gospo, ki rada prebira pravljice in je tudi sama pisateljica ter knjižničarka. Zato sem izdelala voščilnico, ki po obliki spominja na knjigo, tako starinsko knjigo. S kovinskimi robovi, ki ščitijo knjigo pred obrabo in ima pas s ključavnico, da nobeden ne bi prebiral skritih zapisov v njej. Skozi strani voščilnice pa sem želela, da slavljenka ponovno odkriva zgodbe iz pravljic.

Ker sem vedela, da bo ta voščilnica tudi sama po sebi darilo, sem vanjo vključila ne le eno, ampak kar dve knjižni kazali, ki jih bo potem obdarjenka lahko uporabila pri prebiranju novih knjig.

Gospa ima rada pravljice, zato sem želela v voščilnico vključiti čim več pravljičnih junakov. Dobro sem morala prebrskati po spominu in zalogi štampiljk, da sem z njimi lahko okrasila strani voščilnice. Nekatere štampiljke sem tudi ročno dorisala, ali popravila, da so bolje prikazali junaka iz pravljice. 

Koliko junakov pa ti najdeš na straneh? Naj ti pomagam s tistimi, na katere sem mislila jaz.

PRVA STRAN: Peter Pan (gusar), Zvezdica zaspanka (s krili) ali modra vila iz Pepelke (le, da je ta, bolj suhljata 😉 ), Ariela, Nemo

DRUGA STRAN: Slonček Dumbo, Janko in Metka, Palček David, Moj prijatelj Piki Jakob, Moj dežnik je lahko balon, Čebelica Maja, Sapramiška ali Pekarna Mišmaš, Obuti Maček ali Maček in škornji, Maček Muri

TRETJA STRAN: Trnuljčica, Sneguljčica in sedem palčkov, Rdeča kapica, Medvedek Pu

Tehnikalije

Odtise štampiljk sem odtisnila s črno Versafine Onyx black blazinico in jih pobarvala z Nuvo in Spectrum noir alkoholnimi markerji. Za bolj izrazit pravljičen videz sem nekatere okrasila s Sakura Gelly Roll 08 in Spectrum noir sparkle bleščice.

Uporabila sem naslednje štampiljke: 

Voščilnica s knjižnim kazalom
Voščilnica s pravljicami

Sprednjo stran voščilnice sem okrasila z več motivi, poleg pobarvanih odtisov. Na robove sem prilepila zlate izreze (rezalna šablona je bila darilo ob nakupu pri Najlepšem paru), ki naj bi ponazorili kovinske zaščite, ki so jih včasih imele knjige. Dodala sem še zlato vrv in izreze ključa in ključavnice (Najlepši par: Obeski). V moji domišljiji so slednji nadomestili usnjene pasove in ključavnice, ki so včasih skrbno hranili skrivnosti, zapisane v straneh knjig.

Iz platnice se v notranjost voščilnice vidi skozi okroglo okence, ki spominja na okno tresočke, a to ni. Izdelala sem ga tako, da sem plastificirala polnilo zlatih zvezdic. 

Pravljična knjiga

Zvezdi voščilnice sta prav gotovo dve knjižni kazali. Prvo se nahaja na drugi strani voščilnice in ima trikotne odprtino. Uporabi se tako, da se ga zatakne za list na zgornji desni kot strani v knjigi. Drugo kazalo je v sami notranjosti voščilnice. Klasično kazalo sem popestrila z obeski na vrvici, ki se jih vidi tudi v zunanjosti voščilnice. Tako, kot bi se videli v pravi knjigi.

Knjižni kazali v voščilnici

Naročnica in slavljenka sta bili presenečeni in navdušeni nad samo voščilnico. Slavljenka je bila zelo vesela obeh knjižnih kazal.

Zanima me, ali tudi ti v prostem času bereš knjige? Bi taka voščilnica razveselila tudi tebe? Zapiši spodaj v komentar, res ga bom z zanimanjem prebrala.

VOŠČILNICO PRIJAVLJAM NA:

Vse ustvarjalne duše prijazno vabim h izzivu na Craft-alnici s temo Knjiga ali Notes. Dve naključno izbrani voščilnici dobita nagrado sponzorja tega meseca, to je Rayher.

Hvala za ogled in komentarje.

Lep pozdrav.

8 komentarjev

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja