Voščilnice - moške,  Voščilnice - otroške,  Voščilnice - za rojstni dan

Interaktivna morska voščilnica za 1. rojstni dan

RAZGLEDNICA Z MORJA

Ta čačka ni čačka –
je morski val!

In ta fantek ni Domen,
ampak mornar!

Napihnjena račka
je barka postala,

črta na sliki
je oddaljena obala.

Na odprtem morju
se igrajo delfini.

Sonce se bliža
mirni gladini.

Ko v morju potone
in svet je zaspan,

Domen se vrne
v mamin pristan.

(Barbara Gregorič Gorenc)

Mali Dominik je praznoval svoj prvi rojstni dan. Malo za tem, je prvič odpotoval na morje. V spomin na ta dva dogodka sem mu želela poslati voščilnico, ki bi hkrati spominjala na razglednico iz morja, ki ga je prvič obiskal.

Voščilnica za 1. rojstni dan

Tehnikalije

Po vzoru voščilnice z žirafami, sem izdelala še eno, saj me je simpatična interaktivna voščilnica čisto prevzela. Seveda je bolj fantovska. Spominja na morje, tako v elementih, kot barvah.

Interaktivna voščilnica za 1. rojstni dan (music: Memories by bensound.com)

Osnova je narejena z rezalnima šablonama Najlepši par Pop-up stopničke in Amerikanka žepek 3D. Uporabila sem svetlo moder karton kot osnovo in razne potiskane papirje na navtično tematiko za dekoracijo. Voščilo je iz rdečega kartona izrezano z rezalno šablono Najlepši par Voščila za Pop-up stopničke, medtem ko sem ime “Dominik” izrezala z rezalnimi šablonami Memory Box Classic Uppercase Alphabet (98361) in Memory Box Classic Lower Alphabet Set (98360). Za malo sreče sem črko “o” zamenjala z majhnim gumbom. Valove sem v dveh slojih, modrem in belem, izrezala z rezalno šablono Tonic Studios Ahoy Sailor in jih zamaknjeno zložila na vseh treh stopničkah. 

S potegom palčke ob boku stopničk se premakneta riba in barka, v spomin na prvi obisk obale, medtem ko se s potegom zgornje palčke razkrije veliko število 1 (Sizzix & Tim Holtz – Alphanumeric Theory (665924)), v spomin na praznovanje 1. rojstnega dne.

Interaktivna morska čestitka

Kako lepo je, ko lahko s svojimi rokami izdelam nekaj, kar je pisano na kožo slavljencu oz. slavljenki. Med ustvarjanjem sem z mislimi pri njem/njej, v kolikor ga/jo poznam in s tem iščem tudi inspiracijo za dokončanje izdelka. Upam da je tako izdelek še toliko bolj cenjen in pomenljiv.

Se strinjaš z mojim razmišljanjem?

VOŠČILNICO PRIJAVLJAM NA:

Hvala za ogled in komentarje.

Lep pozdrav.

30 komentarjev

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja