Mavelu,  Tonic studios,  Tresočka,  Ustvarjalna akademija 2021/22,  Vesela hiška,  Voščilnice - praznične,  Zima

Hrestač

No, pa sem na koncu s sklopom tresočk, ki sem jih izdelala pri Ustvarjalni akademiji. To je zadnja in moram reči, da sem zelo zadovoljna z njenim izidom. Njena strukturna posebnost je ta, da je trodelna in da ima veliko okno na sprednji strani. Kar se tiče tematike, bi jo pa jaz klasificirala med praznične voščilnice, namenjene moškim, saj so vzorci in barve bližje močnejšemu delu populacije.

Tehnikalije

Najprej sem zlepila skupaj dve osnovi dimenzije C6 in tako dobila trodelno osnovo. Iz dekorativnega papirja Tonic Studios Pearlescent card Glazed Chestnut sem izrezala rob z Rezalno šablono TinaB: Pravokotniki s šivi. V sprednjo stran osnove sem z manjšim pravokotnikom izrezala okence, skozi katero bo vidno v notranjost voščilnice. Notranji list voščilnice sem okrasila s scrapbook papirjem potiskanim z darili in lizikami, ki sem ga kupila v Tediju, ter ilustracijo Hrestača iz seta scrapbook papirjev First Edition 12 Days of Christmas.

Samo notranjost sem okrasila z dodatnim elementom bobnov iz seta papirjev 12 Days of Christmas in voščilom, ki sem ga natisnila z Memento Rich Cocoa. Štampiljka je Mavelu Hudomušna praznična voščila

Tudi voščili na sprednji strani sta Mavelu, in sicer Nepozabni prazniki in Napisi na zastavicah. Oba sem odtisnila z rjavo blazinico Memento Rich Cocoa. Na sprednji strani so med dve acetatna lista ujeti sekvini/konfeti raznih oblik v zlatih, rjavih in rdečih odtenkih.

Scrapbook papers (First Editions 12 days to Christmas, Tonic Studios Pearlescent card Glazed Chestnut, random paper from local Tedi shop) and Mavelu stamps (Hudomušna praznična voščila, Nepozabni prazniki, Napisi na zastavicah)

Tako zaključujem serijo domačih nalog s tresočkami. Njihova izdelava je zelo zabavna in občutek sreče, ki ga dobiš z njihovim potresavanjem v rokah, je neponovljiv. Ne bom pa gotovo pogrešala njihovega fotografiranja, saj je bil cel podvig ubežat odsevu luči od acetatne folije.

Kako pa vi fotografirate tresočke? 

VOŠČILNICO PRIJAVLJAM NA:

Vesela hiška – Rjava kot medo

ArtMBR 2021 – Hrestač in Klarina omara: Hrestač, bobni, darila, sladkarije, zimske rože

The Crafters cafe Challege blog – THEME #278:  MALE

The Holly And Ivy Christmas Challenge – Challenge # 106 – Anything Christmas Goes

Facebookova skupina Papirčkarice – Izziv #65. – Karkoli za moškega ali fanta

Hvala za ogled in komentarje.

Lep pozdrav.

11 komentarjev

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja