52CCT,  Distress Oxide,  Filc,  Mixed Media,  Ustvarjalna akademija 2022/23,  Voščilnice - praznične,  Zima

Vintage Santa

Rada imam vintage stil prazničnih voščilnic, ker dodajo nek pridih topline, ki se lepo poda k družinskemu praznovanju božiča in novega leta. Zato sem se za tokratni blog izziv na 52 Christmas Card Throwdown z mixed media tehniko odločila izdelati voščilnico z uokvirjenim Božičkom nad kaminom, na katerem visijo praznične nogavice.

Tehnikalije

Sliko Božička sem izdelala z meni novo tehniko plastificiranja papirnatega prtička. Uporabila sem mat folije, ki so tako naredile mehak videz slike. Zanimiva tehnika obdelave prtičkov. Všeč mi je, ker se slika vidi tudi s hrbtne strani, saj slika ostane prozorna. Gotovo mi bo kdaj prišla prav pri izdelavi “see through” voščilnic.

Laminating paper napkins

Okvir sem izdelala z več sloji papirnatih izrezov. Zadnji sloj sem pred izrezom oblebila z obojestranskim lepilnim trakom, ki je služil kot lepilo za “pozlato” z lističi – gilding flakes. Tudi nogavičke iz lepenke sem enako pozlatila, le da sem tukaj uporabila tekoče lepilo Nuvo Delux in počakala, da se slednje najprej posuši. Ker ostane lepljivo, so se lističi lepo oprijeli lesenega dela izreza. To tehniko sem osvojila v Ustvarjalna akademija – 2. letnik (3.8 Lističi za pozlato – gilding flakes).

Iz zelenega in rdečega filca sem s pomočjo rezalnih šablon Mavelu – Božična zvezda izrezala cvetlice, ki so simbol božičnih praznikov. Na njihovo sredino sem prilepila zlate polperle. Kot zadnji dekorativni element okoli okvirja sem dodala zlat kraguljček z zlato pentljo. Kraguljčki so Božičkovi zvesti spremljevalci.

Voščilo sem izdelala nekoliko drugače. Angleško besedo “vesel” oz  “merry” sem zlepila iz različnih ploščic s črkami, ki jih uporabljamo pri družabni igri Scrabble. Christmas (štampiljka Tonic Studios Christmas cheer) pa sem odtisnila in vroče embosirala z Nuvo Classic gold embosirnim prahom na rdeč papir. Ploščice so zalepljene nad leseno polico, ki sem jo v več slojih izrezala z rezalno šablono Mavelu – Okrasni trak in vrvice

Ozadje voščilnice je narejeno s teksturno pasto Nuvo Crackle Mousse – Ivory Coast, ki sem jo nanesla čez stencil šablono Wayanay craft bird – Tapeta. Ime šablone je tudi meni pričaral videz tapete, ki se je tako lepo podala v ozadje. Ker pa vsi vemo, da se tapete rade odlepijo stene, sem se odločila, da se tak videz popolnoma poda h vintage videzu voščilnice in rob voščilnice nekoliko nabrusila in posenčila z Distress oxide – Ground espresso in Black soot. 

Je tudi tebi všeč starinski, vintage videz prazničnih voščilnic? Zaupaj mi spodaj v komentar z veseljem ga bom prebrala.

VOŠČILNICO PRIJAVLJAM NA:

P.S S to voščilnico sem zmagala na blog izzivu. Zmage sem izredno vesela, saj pomeni, da je design team izbral mojo voščilnico izmed velikega števila voščilnic ustvarjalk z vsega sveta. Hvala!

52 Christmas Card Throwdown: March 2023 technique challenge – Mixed media
Love to Scrap challenge blogspot: AG #160

Hvala za ogled in komentarje.

Lep pozdrav.

17 komentarjev

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja