52CCT,  Distress paint,  Najlepši par,  Sizzix,  Tim Holtz,  Voščilnice - praznične,  Zima

Okrasek in aurora borealis

Praznične voščilnice ponavadi niso na temni podlagi, a moram priznati, da so mi ravno zato zanimive. Všeč mi je izdelati nekaj, kar ni vsakdanjega. Primer so slednje moje voščilnice: Zgodba o ujeti snežinki, Snežak in jelenček, Božične rože na temnem ozadju, Hrestač, Stopi iz cone udobja. Ravno zato sem se odločila ustvariti voščilnico s tehniko, ki jo je ta torek pokazala Andreja Majhen na Youtube kanalu Darilnice Klavdija, in sicer Abstraktno barvanje s kuhinjsko gobico

Tehnikalije

Distress paint background

Ker nimam reinkerjev, sem za izdelavo ozadja uporabila Distress Paint akrilne barve Twisted citron, Seedless preserves in Uncharted mariner, ki sem jih z gobico nanesla na Vaessen Creative – črn akvarelni papir. Barvni izbor ni naključen, saj sem želela poustvariti efekt aurore borealis na nočnem nebu. Slednji morda ni bil najbolj posrečen, saj je zelena barva na temni podlagi postala dokaj rumenega odtenka. Kljub temu da sem pred nanosom akrilnih barv sam papir najprej neenakomerno premazala z Distress ink Picked fence blazinico.

Nato sem pobarvano ozadje suho embosirala z embossing srajčko Sizzix&Tim Holtz – Pine Branches (666048) in tako dobila na enem delu voščilnice izbočene vejice iglavca. Slednje sem najprej osenčila z Distress ink Picked fence blazinico, nato pa še z belo Prismacolor barvico.

Osrednji element voščilnice je novoletni okrasek, ki visi z ene od embosiranih vej. S šablono Najlepši par – Veliki praznični okrasek sem bunkico izrezala iz dveh barvnih Craft Perfect by Tonic papirjev: Mirror in Pearlescent. Nanj sem vroče embosirala voščilo (štampiljka Najlepši par – Snežinke). Uporabila sem rumen Nuvo – Golden sunflower embossing prah.
Ob okrasek sem dodala še dva storža in nekaj vejic, ki sem jih izrezala iz pavs papirja. Oboji so del rezalnih šablon Najlepši par – Božično zelenje 2. Za piko na i sem dodala še nekaj sekvinov in okrasek “pritrdila” z rumenim dekorativnim trakom.

Praznična voščilnica z auroro borealis

Se ti zdi voščilnica pretemna, ali je dovolj živahnih elementov?

VOŠČILNICO PRIJAVLJAM NA:

Hvala za ogled in komentarje.

Lep pozdrav.

8 komentarjev

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja